radiofrecventa

Radiofrecvența facială și corporală – tratamente, beneficii, contraindicații

Știm că ești în permanență în căutarea celor mai bune tehnologii și a informațiilor relevante, care să te ajute să îți transformi salonul sau clinica de înfrumusețare în locul unde oamenii să vină pentru profesionalism și pentru rezultate dovedite. 

 

Hai să vorbim despre un tip de tratament estetic foarte popular în ultimii ani, radiofrecvența!

Pe scurt, un aparat de radiofrecvență profesional se bazează pe emiterea de unde radio care pătrund în straturile profunde ale pielii, generând căldură și stimulând producția de colagen și elastină.

Radiofrecvența este un tratament potrivit atât pentru ten, cât și pentru corp.

Haide să vedem de ce aparatul de radiofrecvență facială este un must-have pentru salonul tău!

radiofrecventa faciala

Ce este radiofrecvența facială?

Radiofrecvența facială este o procedură non-invazivă ce folosește unde de energie pentru a încălzi straturile profunde ale pielii. 

Ce beneficii are tratamentul de radiofrecvență facială?

 • Tratamentele cu radiofrecvență pot reduce vizibil ridurile și liniile fine, oferind pielii un aspect mai tânăr, rejuvenat.
 • Stimularea producției de colagen îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii.
 • Pe lângă efectele anti-îmbătrânire, radiofrecvența îmbunătățește și textura pielii, făcând-o mai netedă, uniformă.
 • Fiind o procedură non-invazivă, nu necesită timp de recuperare.

Cum trebuie pregătită pielea pentru tratamentul cu aparatul de radiofrecvență facială?

 • Pentru a elimina orice urmă de machiaj, sebum și impurități, începe cu o curățare profundă, dar delicată a tenului. Alege un produs de curățare potrivit pentru tipul de piele ar fiecărei persoane în parte.
 • Aplică un produs care să exfolieze pielea, precum o mască pentru față, pentru a îndepărta celulele moarte. 
 • Pentru a evita apariția iritațiilor, alege un produs blând cu pielea.
 • Pielea bine hidratată răspunde mai bine la tratament. Folosește un ser hidratant bogat în antioxidanți, acest produs cosmetic va pregăti și proteja pielea.

Cum trebuie îngrijită pielea înainte și după tratamentul cu aparatul radiofrecvență facială?

 1. Asigură-te că toți clienții tăi înțeleg importanța hidratării intense în zilele pre și post tratament. Acest pas simplu pe care îl pot include în rutina zilnică de îngrijire va maximiza efectele benefice ale tratamentului și va susține și vindecarea pielii.
 2. Pune accentul pe importanța aplicării unei creme cu SPF de mai multe ori zi, dar mai ales după tratament, pentru a proteja pielea sensibilă de efectele nocive pe care razele solare le pot avea.
 3. Sfătuiește-i să stea departe de activități care pot supraîncălzi pielea (saune, băi fierbinți) pentru cel puțin 24-48 de ore după tratament. 
 4. De asemenea, pentru că pielea va fi mai sensibilă după tratamentul cu aparatul de radiofrecvență facială, recomandă-le să evite exfolianți și alte produse active care pot irita tenul.
 5. Machiajul nu ar trebui aplicat imediat după încheierea tratamentului. Recomandă o perioadă de cel puțin 24 de ore în care pe piele să nu fie aplicat altceva în afară de produse care să hidrateze și protejeze. 
radiofrecventa corporala

Ce este radiofrecvența corporală?

La fel ca tratamentul pentru ten, radiofrecvența corporală este un tratament non-invaziv care are rezultate vizibile rapid. Ședințele de tratament corporal au următoarele beneficii:

 1. Aparatul de radiofrecvență stimulează producția de colagen și elastină. Rezultatul fiind o pielea mult mai elastică și fermă.
 2. Îmbunătățește circulația sângelui și stimulează drenajul limfatic. 
 3. Radiofrecvența este, de asemenea, un tratament des folosit în remodelarea și conturarea siluetei prin reducerea depozitelor de grăsime localizate.

Pentru ca tratamentul să aibă cele mai bune rezultate, pielea trebuie curățată (fără urme de produse cosmetice, autobronzant, parfum etc.), exfoliată și hidratată.

După tratament, recomandă folosirea cremelor cu protecție solară, evitarea temperaturilor extreme și folosirea unor produse cu ingrediente active, așa cum sunt cele cu retinol. Indicațiile sunt aceleași ca și în cazul tratamentului estetic de radiofrecvență facială.

Ce aparate de radiofrecvență sunt utilizate in saloane?

 • Echipamente cu radiofrecvență monopolare: acestea aparate utilizează un singur electrod pentru a emite unde de radiofrecvență. Sunt adesea folosite în proceduri de estetică pentru a stimula producția de colagen și a strânge pielea.
 • Echipamente cu radiofrecvență bipolare: aceste dispozitive folosesc doi electrozi și sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a penetra mai puțin adânc în piele, făcându-le ideale pentru tratamentele de radiofrecvență facială care necesită o precizie mai mare.
 • Echipamente cu radiofrecvență fractionată: această tehnologie emite energie de radiofrecvență într-un mod controlat și segmentat, fiind foarte precisă. Este utilă în tratamentele de rejuvenare a pielii, unde este necesară o abordare mai delicată.
 • Echipamente cu radiofrecvență sublativă: combinația dintre tehnologia de ablație și radiofrecvență oferă beneficii duble, îmbunătățind textura pielii și la reducând ridurile prin stimularea colagenului.

 

Cum se desfășoară sesiunile de tratament cu radiofrecvență facială și corporală?

Tratamentul estetic cu aparatul cu radiofrecvență este unul relativ simplu. Iată ce trebuie să știi!

 • Pregătirea pielii: pielea trebuie curățată de orice machiaj sau impurități. Uneori, poate fi necesară aplicarea unui gel special care va ajuta undele radio să pătrundă mai bine în bile.
 • Procedura de radiofrecvență: aparatul de radiofrecvență este trecut peste piele, emițând unde radio care trec prin straturile pielii și stimulează producția de colagen și elastină.
 • Durata tratamentului: o sesiune tipică poate dura între 30 și 90 de minute, în funcție de zona tratată și de aparatul utilizat.
 • Frecvența sesiunilor: tratamentele pot fi efectuate la intervale de 1-2 săptămâni, cu un număr recomandat de 3-6 sesiuni pentru rezultate optime.
 • Post-tratament: după tratament, este posibil să apară roșeață sau umflături minore, care ar trebui să dispară în 24 de ore.
 • Rezultate: rezultatele pot varia, dar mulți pacienți observă o îmbunătățire a tonusului și texturii pielii, o reducere a ridurilor fine și o senzație generală de întinerire a pielii.

Ce contraindicații și precauții există în folosirea aparatului de radiofrecvență?

Deși radiofrecvența este considerată ca fiind un tratament cosmetic sigur, există anumite contraindicații pe care trebuie să le ai în vedere:

 • Afecțiuni ale pielii precum eczeme, psoriazis sau leziuni deschise;
 • Prezența dispozitivelor electronice implantate, cum ar fi pace-makere;
 • Sarcina sau alăptarea;
 • Tendința către formarea de cicatrici hipertrofice sau cheloide.

Este esențial să consulți și să evaluezi fiecare client în parte pentru a identifica orice potențial risc. 

Mituri despre tratamentele cu aparatul profesional de radiofrecvență 

 1. Rezultatele sunt vizibile imediat

Chiar dacă aparatele de radiofrecvență au rezultate dovedite, adevărul este că acestea vor apărea în timp. După tratament, producția de colagen este stimulată treptat, deci pacienții pot vedea îmbunătățiri în săptămânile și lunile următoare. Răbdarea este cheia!

 1. Tratamentele cu radiofrecvență sunt dureroase

Nu sunt! Persoanele care au încercat acest tip de tratament estetic descriu senzația că fiind asemănătoare cu o căldură profundă, dar confortabilă. Desigur, senzația de confort poate varia în funcție de persoană, dar tehnologia modernă a făcut aceste tratamente surprinzător de plăcute.

 1. Radiofrecventa poate înlocui intervențiile chirurgicale

Deși aparatul de radiofrecvență poate oferi rezultate remarcabile în ceea ce privește tonifierea și întinerirea pielii, nu poate înlocui efectele unei intervenții chirurgicale. 

Este important să stabilești așteptări realiste cu clienții și să îi informezi despre ce poate și ce nu poate face tratamentul de radiofrecvență facială sau corporală.

 1. Radiofrecvența este doar un alt trend trecător

Absolut fals! Radiofrecvența este aici de ceva timp și va rămâne o metodă consacrată folosită pentru îmbunătățirea aspectului pielii, datorită capacității sale de a stimula producția de colagen. E o tehnologie care a trecut testul timpului!

 

Cum alegi un aparat de radiofrecvență facială și corporală?

Nu ar trebui să-ți fie greu să găsești aparatura potrivită pentru afacerea ta, ai nevoie doar de un distribuitor de încredere, așa cum suntem noi, My Skin. 

Totuși, cum știi că faci alegerea potrivită pentru salonul tău? Iată câteva aspecte de luat în considerare:

 • Asigură-te că echipamentul pe care îl alegi este certificat și îndeplinește toate standardele de siguranță. La My Skin, aparatele de radiofrecvență, precum este întreaga gama de aparatură profesională, sunt supuse unor teste riguroase și sunt aprobate de autoritățile competente.
 • Alege aparate care funcționează pe baza celor mai recente tehnologii în domeniul radiofrecvenței. 
 • Alege un aparat care oferă flexibilitate, care are diferite capete și setări, astfel încât să poți personaliza tratamentul pentru fiecare client în parte. 
 • Este important ca echipamentul să fie ușor de utilizat, cu interfețe intuitive și ghiduri clare, astfel în esteticienii să își poată face treaba cât mai bine.

Nu a fost niciodată atât de ușor să le oferi tratamente eficiente și plăcute clienților tăi cum este cu aparatele de radiofrecvență corporală și facială de la My Skin.

De ce My Skin? Suntem mai mult decât un distribuitor de echipamente – suntem partenerii profesioniștilor din domeniul esteticii.

Vrei să le oferi clienților tăi tratamente de neegalat? Lasă-ne un mesaj și un membru al echipei My Skin te va contacta în cel mai scurt timp!