
CE ESTE ELECTROSTIMULAREA MUSCULARA?
Electrostimularea musculară este stimularea musculaturii cu ajutorul impulsurilor electrice. Această tehnică poate fi folosită astăzi pentru creșterea forței musculare sau pentru recuperarea eficientă a pacienților imobilizați parțial sau total.
Totodată, electrostimularea musculară (EMS) este o metodă de recuperare eficientă la sportivii de performanță. Impulsurile sunt generate de un dispozitiv electric și sunt transmise cu ajutorul unor electrozi speciali către mușchii ce se doresc a fi stimulați, provocând astfel contracția repetată a acestora.
ELECTROSTIMULAREA MUSCULARĂ ÎN SPORT ȘI EVOLUȚII TEHNOLOGICE
Stimularea electrică a mușchilor (SMM) se ridică la nivelul așteptărilor, nefiind mai prejos decât alte activități legate de slăbit atunci când vine vorba de impactul progreselor tehnologice recente și de abordarea mai științifică care se face acum în acest domeniu.
Modul în care evoluează și beneficiile electrostimulării au schimbat radical percepția noastră asupra acestei tehnici și, fără progresele științifice și tehnologice considerabile pe care le-am văzut, electrostimularea (ES) nu ar fi accesibilă astăzi.
Fundamentele care guvernează stimularea celulelor nervoase și musculare prin impulsuri electrice au fost cunoscute de la începutul secolului trecut. Aceste legi au fost descoperite și studiate în detaliu de fiziologi francezi eminenți, precum Lapicque și Weiss.
Printr-o serie de experimente remarcabile, au reușit să calculeze o corelație matematică între cantitatea de curent și durata de aplicare necesară pentru a stimula nervii motori.
Mai recent, activitatea lui Hill a permis o înțelegere și mai bună a proceselor implicate.
EVOLUȚIA ELECTROSTIMULĂRII
Resursele disponibile la acel moment și mărimea enormă a laboratoarelor electrice necesare au fost o piedică în evoluția electrostimulării, doar un impuls pentru un răspuns muscular slab putea provoca dureri severe și arsuri.
Astăzi, cu echipamente care nu sunt mai mari decât un calculator, putem concentra toată puterea unui aparat pentru a obține rezultatele dorite.
Așa cum vom vedea, terapia prin electrostimulare in combinație cu alte tehnologii oferă câteva beneficii suplimentare față de cele livrate de tehnicile tradiționale de slăbire.
Cu toate acestea, nimeni nu sugerează că tratamentul cu substanțe active nu mai are un loc în lupta cu kilogramele în plus, dar, în comparație cu beneficiile electrostimulării, nu este o alternativă la fel de eficientă.
BENEFIICII SI EFECTE ALE ELECTROSTIMULARII
Electrostimularea musculară este o tehnică complementară pentru tonifierea corpului! Folosită ca parte a unui program de slăbire, poate îmbunătăți calitatea și performanța programului folosit în obținerea siluetei dorite.
În acest context, beneficiile obținute prin elctrostimularea musculară pot fi substanțiale.
Acțiunea unui electrostimulator puternic, care poate fi utilizat singur sau împreună cu tratamentele de presoterapie, este punctul culminant al acestui program complet de tratament care garantează rezultate rapide, cum ar fi:
- Întărirea și remodelarea zonelor tratate;
- Drenarea și detoxifierea țesuturilor datorită creșterii locale a metabolismului în zonele în care se aplică electrozii.
Fluxul electric al ToneUp 31, coroborat cu tratamentul TSHOCK 31
Combinația dintre cele două aparate oferă o mare satisfacție în ceea ce privește rezultatele estetice, iar rezultatul de slăbire poate fi văzut din prima sesiune.
CONTRAINDICAȚII ELECTROSTIMULARE
Electrostimularea musculară poate fi folosită ca o metodă suplimentară pentru slăbire și tonifiere, dar este important să se țină cont de anumite aspecte ce țin de sănătate.
Iată cele mai comune contrainducații pentru electrostimulare:
Afectiuni cardiace: persoanele cu probleme de inimă, inclusiv cei cu stimulator cardiac (pacemaker) sau alte dispozitive implantate, ar trebui să evite electrostimularea musculară.
Sarcina: nu este recomandată utilizarea electrostimulării în timpul sarcinii, deoarece efectele asupra fătului nu sunt complet înțelese.
Epilepsie: persoanele cu epilepsie trebuie să evite această metodă, deoarece impulsurile electrice pot declanșa un atac epileptic.
Afectiuni canceroase: persoanele cu cancer sau istoric de cancer trebuie să consulte un medic înainte de a folosi electrostimularea, deoarece aceasta poate influența evoluția bolii.
Dispozitive medicale implantate: pe lângă stimulatoarele cardiace, alte dispozitive medicale implantate pot fi afectate de impulsurile folosite în electrostimularea musculară.